Как да не се държим в ресторант

on . Posted in Задавани въпроси

Най-подходящото облекло за ходене в ресторант, както и да го погледнете, е анцугът (желателно е долнището да е с прокъсани колене ) – да седите удобно, отпуснат на стола, да вдигате краката си на масата, все пак, ако цветът на анцуга е тъмен, няма да се виждат петната от евтиното вино и храната.

Не чакайте вашата спътница да прочете менюто. Докато тя се рови в него, може да умрете от глад! Бързичко изберете всичко вместо нея – ако не й харесва, да не яде. В края на краищата, който плаща, той поръчва музиката.
Ако дълго не ви сервират, може да си почоплите в носа с клечка за зъби, да надраскате масата с вилицата (за спомен), да правите топчета от хляба, а после, когато всичко това ви омръзне, се провикнете из цялата зала: „Къде е поръчката ми, дявол да го вземе? Или чакате продукти от Африка?”. Нека се размърдат, да не са поставени тук за красота!

Пъхнете салфетка под яката на ризата си. Лигавникът е много полезно нещо!  Той ще предпази ризата ви от падащата храна.

Когато ви донесат ястие, поискайте контролно претегляне – тези ресторанджии само гледат да ви излъжат.  И ако салатата ви тежи 144 грама вместо обещаните 150, смело направете скандал!

Ако пиете коктейл със сламка, изпивайте всичко до последната капка!  При това остатъците от течността толкова забавно бълбукат из цялата зала. Веднага ще ви сметнат за непосредствен и открит човек.

Ако на масата ви няма пепелник, можете да гасите фасовете в чинията, от която вече сте изяли всичко. Няма нищо, ще я измият, и после, сами са си виновни, не са донесли пепелник навреме , няма да изтърсвате пепелта на пода, я. Вие сте възпитан човек!

Когато в ресторанта започнат танците, ви се предоставя възможност да потанцувате с момичето, което си харесате. Не е важно сама ли е тя или не, съгласна ли е или не съвсем. Вие сте я поканили, значи е длъжна да дойде. И да танцува толкова пъти, колкото вие поискате. Между другото, можете да пушите по време на танца.

Поискайте от хората на съседната маса да ви дадат това, което е останало в техните чинии, за вашите домашни животни.

Когато ви донесат сметката, изчислете всичко с калкулатора, а след това почнете да се пазарите. Ръководете се от цените на продуктите в близкия гастроном или на пазара. Ако вашата цена не им харесва, повикайте по-висшестоящ служител и започнете всичко отначало. В края на краищата това ще им омръзне и ще ви пуснат по живо по здраво, като се съгласят с вашата цена.

Нашето кредо

"КРЕДО ГРУП" ЕООД произвежда и предлага необходимите за Вас санитарно – хигиенни консумативи.

За контакти

  • гр. Кюстендил 2500, БГ
    ул. Велбъжд No 20
  • тел/факс 078 551037