Как да организираме вечеря

on . Posted in Задавани въпроси

В Австрия, Германия и Швейцария вечерята се консумира сравнително рано - от 18.00 до 21.00 часа. Гостите от южните страни и ориента обикновено не започват да се хранят преди 21.00 часа.

За вечеря се предпочитат аламинути, както и фламбирани ястия или ястия, което се транжират пред госта. Докато за обяд гостът рядко консумира повече от чаша вино, за вечеря е много възможно той да поръча бутилка хубаво вино, което желае да му бъде представено и сервирано по всички правила. Сервират се както готови индивидуални порции, така и по английски или френски маниер.

Основни правила при реда на сервиране на ястията

-Никога не се сервират всички ястия едновременно. В днешно време едно хранене включва по-малък брой ястия и съответства на най-новите постиже­ния на модерната диетология (виж „Съвременна последователност на реда на поднасяне на ястията").

-Основните, респ. дневните менюта обикновено се състоят от три, най-много от четири ястия.

-Разширените менюта (вечерни, празнични, банкетни) обикновено включват четири до седем ястия.

-При минималното меню като основно ястие може да се поднесе риба, топло или студено междинно ястие или печено, като се добавят и подходящи гар­нитури, зеленчуци или салати.

-Кафето не е част от класическата последователност на ястията, но представ­лява завършек на всяко хранене, без да е включено в основното меню

Нашето кредо

"КРЕДО ГРУП" ЕООД произвежда и предлага необходимите за Вас санитарно – хигиенни консумативи.

За контакти

  • гр. Кюстендил 2500, БГ
    ул. Велбъжд No 20
  • тел/факс 078 551037